ΕΓΚΑΙΝΙΑ TOΥ ΛAOΓPAΦIKOΥ MOYΣEIOΥ THΣ ZOYPTΣAΣ

 

Στις 29-10-2005 εγκαινιάστηκε το Λαογραφικό Mουσείο Ν. Φιγαλείας που είναι ένα πραγματικό στολίδι το οποίο περικλείει την ιστορία της Ζούρτσας και της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας Ολυμπίας.

Το Λαογραφικό Μουσείο ολοκληρώθηκε έπειτα από 17 χρόνια, χάρη στις συνεχείς προσπάθειες  του Συλλόγου μας και την συμβολή των Ζουρτσάνων και των φίλων της Ζούρτσας. Μιλώντας η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μίνα Κέκη-Παπακυριακοπούλου υπογράμμισε ότι «το χωριό και οι απανταχού Ζουρτσάνοι αγάπησαν τη συγκεκριμένη προσπάθεια, βοήθησαν και στήριξαν το Σύλλογο».

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτριο Αβραμόπουλο ο οποίος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια προς το Σύλλογο για τη δημιουργία του Μουσείου που όπως τόνισε «ενσαρκώνει μόνο του τη συνείδηση των κατοίκων της όμορφης κωμόπολης».

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βύρων Πολύδωρας που χαρακτήρισε το Μουσείο την «ψυχή της Ζούρτσας και το πνεύμα της Ολυμπίας». Ο Δήμαρχος Φιγαλείας Γιάννης Πιπιλής εξήρε την προσπάθεια του Συλλόγου μας που «παρουσίασε το αριστούργημα το οποίο είναι και στολίδι μας».

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Παν. Αδρακτάς, Γιώρ. Κοντογιάννης, Κρινιώ Κανελλοπούλου και Γιάν. Κουτσούκος, ο Νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρακόπουλος, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς, πολλοί Ζουρτσάνοι κάτοικοι και από όλη την Ελλάδα και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια παρουσιάζουμε παρακάτω.